Cím: 6726 Szeged Kállay Albert utca 7. | Tel: +36 (20) 3290-263 | Mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Konzerváló fogászat

Esztétikus tömések

A fogszuvasodás kezelésére, régi tömések cseréjére esztétikus tömőanyagokat használunk. A korszerű, jó minőségű kompozíciós tömőanyagok megfelelő biológiai, esztétikai és mechanikai tulajdonságokkal rendelkeznek, így a fogak eredeti színe és formája is helyreállítható használatukkal. Az üregalakítás során arra törekszünk, hogy a fog lehető legnagyobb részét megtartsuk, minimálisra csökkentve a foganyagveszteséget.

Betét ( inlay , onlay, overlay)

A fogorvos által előkészített fogról precíziós lenyomat készül, mely alapján a fogtechnikus laboratóriumi körülmények között elkészíti a betétet. Ez a fogból hiányzó részbe pontosan illeszkedik. A betétet a fogorvos ragasztással rögzíti a fogba, helyreállítva ezzel a fog formáját és a rágófunkciót. Kiterjedt szuvasodás, gyökérkezelt fogak helyreállítása és ínyszél alá terjedő régi tömések cseréje esetén ajánlott inlay, onlay vagy overlay készítése (az üreg kiterjedésétől függ). Anyagát tekintve készülhet esztétikus anyagból ( porcelán, műanyag, cirkónium) vagy aranyötvözetből, mely esztétikailag nem a legelőnyösebb, de tartóssága, baktericid hatása, precíz megmunkálhatósága miatt kitűnő hosszú távú eredményt biztosít.

Gyökérkezelés

A kezelés során eltávolítjuk a fog belsejében található fertőzött lágyszövetet, mely ereket, idegeket és kötőszövetet tartalmaz. Kitisztítjuk, fertőtlenítjük és műszerekkel hozzáférhetővé tesszük a fog üregrendszerét. Végül betömjük a fertőtlenített fogbélüreget. A fogak anatómiája nagyon változatos. Többgyökerű fogak esetén gyakran szerteágazó üregrendszer található a fog belsejében, melynek maradéktalan tisztítása és betömése igen bonyolult is lehet. Speciális műszereink segítségével tökéletes gyökértömés készítésére és gócmentességre törekszünk. A kezelés érzéstelenítésben történik, így a páciens számára teljesen fájdalommentes. A fog betegségének mértékétől függően szükség lehet több üléses gyógyszeres kezelésre. A végleges gyökértömés elkészülte után a fog töméssel, inlay-jel vagy koronával állítható helyre. Utóbbi kettőt javasoljuk leginkább gyökérkezelt fogak koronai részének helyreállítására a hosszú távú funkció biztosításához.

 
*A szöveg nem tudományos értékű, a betegtájékoztatást szolgálja.

Megosztom...

PLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT