Cím: 6726 Szeged Kállay Albert utca 7. | Tel: +36 (20) 3290-263 | Mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Gyermekfogászat

 Barázdazárás

A frissen előtört maradó fogak szuvasodásának megelőzésére alkalmas eljárás. A fogak rágófelszínén levő mély barázdákat alaposan megtisztítjuk, majd folyékony tömőanyaggal feltöltjük. Speciális, fluoridleadó kompozit anyagokat használunk erre a célra. Ezek 20 másodpercnyi megvilágítás hatására fogszínűvé válnak, így szinte észrevétlen a barázdazáró anyag a fog felszínén. Az eljárás teljesen fájdalommentes, így a gyerekek legtöbbször pozitív élményként élik meg.

 

Tejfogtömés

A tejfogak formája és szerkezete más, mint a maradó fogaké, ezért a fogszuvasodás sokkal gyorsabban terjed a tejfogazatban. Nagyon fontos a tejfogak megtartása a maradó fogak előtöréséig a rágási, hangképzési valamint helyfenntartó funkciójuk miatt.
A tejfogak ellátása során a szuvasság eltávolítása után üvegionomer tömést készítünk, melynek előnye a folyamatos fluoridleadás. Ez megvédi a fogat a tömés körül a szuvasodás kiújulásától. A tömés színe lehet fogszínű, de a gyerekek nagy örömére, különböző vidám színek közül is választhatnak.

*A szöveg nem tudományos értékű, a betegtájékoztatást szolgálja.

Megosztom...

PLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT