Cím: 6726 Szeged Kállay Albert utca 7. | Tel: +36 (20) 3290-263 | Mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Kozmetikai kezelések

Fogékszer

A fogékszer általában a hölgyek körében igen népszerű apró kis kő, mellyel a mosolyt tudjuk egyedivé tenni. Az fogékszert a tömőanyagoknál is használatos ragasztóval rögzítjük a fogzománcra anélkül, hogy azt fúrással károsítanánk. Általában felső szemfogra vagy kismetszőre helyezzük, a páciens egyedi igényeinek megfelelően. Ez a művelet teljesen fájdalommentes és körülbelül 15 percet vesz igénybe. Tartóssága általában fél évre szól, de a páciens kérésére bármikor maradéktalanul eltávolítható a fog felszínéről.

Fogfehérítés

Napjainkban megjelenésünket nagymértékben meghatározza arcunk és befolyásolja mosolyunk. A jó megjelenés egyre inkább fontos része a mosoly mögött rejlő fogsorunk. Az egészséges fogazat egyrészt ép, vagy esztétikusan helyreállított fogakat jelent, másrészt a napjainkban egyre inkább előtérbe kerülő fiatalos külsőt kölcsönző hófehér fogakat. Ez a dentálhigiénia területéhez tartozó fogászati kezelés egyáltalán nem jár fájdalommal, olykor, rövid időre, kicsit érzékennyé válhat az íny, de az sem fájdalmas, tehát helyi érzéstelenítést sem követel a kezelés. A fogfehérítési eljárás során eltávolítjuk a fog elszíneződéseit, melynek köszönhetően ragyogóan világossá, fehérebbé válik a fog. A fogfehérítés hatásosság foka attól függ, hogy a fog milyen gyakran van kitéve színező hatásoknak. Ha a páciens gyakran fogyaszt kávét, teát, vagy dohányzik, és ennek következtében vált sárgássá vagy barnássá a foga, akkor kb. 6-8 árnyalatot világosodhat a fog színe. Azon fogak, amelyek a fog természetes pigmentációja következtében szürkések vagy sárgásak, 2-3 árnyalatot világosodhatnak a fogfehérítés hatására. Akármilyen is a kiindulás, a fogak észrevehetően ragyogóbbá válnak a fogfehérítés után.
A kezelés történhet a fogorvosi rendelőben,-ilyenkor a beavatkozást a fogorvos, vagy a dentálhigiénikus végzi,  illetve a páciens otthonában,  a páciens által, saját kezűleg. Általában mindkét esetben a beavatkozást egy lenyomatvétel előz meg, amely alapján a fogtechnikus a laborban elkészít egy személyre szabott átlátszó műanyag sínt, amelyet a fogfehérítő anyaggal együtt kell a páciens fogsorára felhelyezni, hogy ott kifejthesse a hatását.
Természetesen az ún. otthoni fogfehérítés előtt a pácienst ellátjuk a kellő információkkal és tudnivalókkal, igény esetén a fogfehérítő anyag és –sín felhelyezését is megmutatjuk, begyakorolhatja a beteg.

*A szöveg nem tudományos értékű, a betegtájékoztatást szolgálja. 

Megosztom...

PLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_CONTENT_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT